16 mars 2009

Ordning och reda i grannskapet!

Jag passar att bo här där jag bor. Det är liksom mycket "genomfart" här. Många som går förbi här. Många som äter på grillen utanför. Mycket som händer helt enkelt. Jag kanske ska berätta, för er som inte känner mig, att jag nog är världens mest nyfikna människa. Samtidigt som jag gillar att lägga näsan i blöt. Viktigast av allt är dock att jag är väldigt omtänksam och hjälpsam.

Det jag vill komma till är att jag, igår, hjälpte en full, galen, blodig ryss hem. Jag såg honom från mitt fönster. Han var blodig i hela ansiktet, vinglade omkring mellan portarna härute och letade efter sitt hem. Stackarn. Jag, nyfiken och hjälpsam som jag är, gick ut och skulle hjälpa honom. Han ville inte att jag skulle ringa ambulans eller polis. En annan tjej skulle precis slänga soporna och kom också och hjälpte till. Hon ringde polisen i smyg, egentligen försår jag inte varför för han var verkligen inte agressiv eller otrevlig. Jag tror han tyckte det var väldigt pinsamt plus att han var väldigt snurrig, både utav alkoholen (han sa att han hade supit i en vecka) och av smällarna mot huvudet (han hade ramlat minst två ggr i trappen). Polisen hade iallafall mycket att göra och inte tid att komma just då. Så vi tre fortsatte att leta efter hans hem. Han bodde hos nån kompis. Han visste bara att förnamnet (på kompisen som han bodde hos) började på L och efternamnet på W. Så vi letade i alla portar i närheten med honom blödandes och vinglandes efter oss. Vi hittade tillslut vart vi trodde att han bodde. Tjejen som också hjälpte till gick först upp i trappen, ryssen i mitten o jag sist. Jag sa till honom hela tiden att hålla i sig så att han inte ramlade igen. Han vände sig om engång, jag trodde han skulle ramla, men han sa bara; Vad snygg du är! Haha.

Iallafall... Jag frågade om någon var hemma hos honom och han trodde att hans kompis var hemma. Vi låste upp dörren och jag gick in och ropade. Där låg en lika full gubbe och sov i soffan. Gaah! Jag väckte honom och han svor på finska och undrade vem fan jag var. Han såg sin blodiga kompis och blev lite rädd. Jag sa åt honom att inte låta den blodiga stackarn lägga sig och sova eftersom han antagligen hade hjärnskakning.

Jag ringde ambulansen sen utanför. De sa att de inte kunde komma och hämta nån som inte ville bli hämtad. Nähääpp. Nu hade jag iallafall gjort det jag kunde.

Jag och R åkte till Söder och handlade mat. När vi kom hem stod en polisbil utanför oss. Det hade alltså tagit typ en timme för dem att komma. Kaos! De letade efter "en berusad man", jag sa att han var hemma i sitt trygga (?) hem. Jag sa; Om han dör nu så har jag iallafall gjort allt jag kan. Poliserna var unga och flirtiga och sa att jag hade varit jätteduktig! =) Tackar!!

Jag skrev vär förövrigt om krocken här utanför härom veckan? =)

Tur att jag håller ordning i grannskapet och tar hand om mina grannar! =)

Puuss o god natt!

1 kommentar:

  1. Haha, klockrent! Skönt att höra att det finns fler som är nyfikna :P Jag känner ingen som är lika nyfiken som mig själv.

    SvaraRadera